Behandeling rimpels , hoofdpijn en bruxisme met Filler en Injectable

Behandeling met Fillers en Injectables)

Filler:
Een belangrijk onderdeel van de mond als het om esthetiek gaat zijn de weefsels die rond onze mond zitten. Zij vormen als ware een lijst om het schilderij van de glimlach welke veroorzaakt wordt door de tanden. Met het ouder worden wordt de huid zwakker door verlies van bepaalde weefselcomponenten waardoor deze lijst minder mooi wordt. Dit kan zijn in de vorm van rimpels en plooien. Zo kunnen de plooien bij de mondhoek als storend ervaren worden evenals de lijntjes op de bovenlip. Hierdoor komen tandheelkundige behandelingen niet altijd tot hun recht of kan dit tot irritatie leiden of een verouderd uiterlijk. Binnen onze praktijk werken we met  een tijdelijke filler om de huid rond de mond weer stevigheid te geven, rimpels te verminderen en meer volume te geven aan de lippen of het hydrateren van de lippen bij bijvoorbeeld droge lippen. Op deze wijze kunnen we diepe groeven van uw neus naar uw mond verminderen, rimpels op uw bovenlip verfijnen of van de mondhoeken naar beneden. Uw gezicht krijgt als ware een touch up zodat men er bijvoorbeeld minder streng of vermoeid uitziet. Ook kunnen we smalle lippen wat dikker maken of droge lippen hydrateren. Gezien het hier om een tijdelijke filler gaat wordt na een eerste behandeling vaak na 3 tot 4 weken een herbehandeling aanbevolen om het resultaat te verstevigen en te beoordelen. Als men dit op deze wijze nogmaals herhaalt, zien we resultaten soms tot 2 jaar voortduren. De duur van het resultaat is echter sterk persoonsgebonden en de gemiddelde duur van het resultaat ligt rond de 6 tot 12 maanden waarna een extra behandeling soms weer gewenst is. Daarnaast is er in sommige gevallen na een eerste behandeling weinig resultaat. Na een tweede behandeling ziet men in deze gevallen vaak wel resultaat. Het voordeel van  fillers is dat ze ook een positief effect lijken te hebben op de bindweefselcellen die weer hun jongere vorm aannemen. De filler is een aanvulling op onze producten om uw eigen gevoel te verbeteren of waar nodig naast een stel mooie tanden de lijst rond de tanden te verfraaien zodat uw glimlach beter tot uiting komt. Om deze lijst te verbeteren ( touch up) kunnen we gebruik maken van fillers, welke we in of onder de huid aanbrengen. Deze gel bevat geen dierlijke producten waardoor er een minimale weefselreactie ontstaat in tegenstelling tot de permanente fillers die vaak siliconenolie of andere plastics bevatten. Nieuw binnen de filler-produktlijn is deze voor de lippen welke gebruikt kan worden om lippen meer stevigheid te geven en te accentueren.  Een goede indicatie hiervoor kan bijvoorbeeld zijn het wat breder maken van de dunne bovenlip. Andere oplossingen in het aangezicht zijn in onze praktijk ook mogelijk en zijn afhankelijk van de plaats waar het uitgevoerd moet worden.

Injectable:

Injectables kunnen ook gemaakt zijn met een spierverslapper. De Injectable die we gebruiken is een eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie. Het middel vermindert de activiteit van de spieren en zorgt er zo voor dat rimpels verdwijnen. Al sinds 1980 wordt deze Injectable met veel succes gebruikt bij de behandeling van rimpels in het gezicht. Denk hierbij aan kraaienpootjes, frons- of voorhoofdrimpels. Ook bepaalde vorm van een glimlach waarbij er overmatig tandvlees zichtbaar wordt , zogenaamde gummy-smile, kan met behulp van deze Injectable behandeld worden. Andere toepassingen waar deze Injectable voor gebruikt wordt is (spannings-)hoofdpijn en bruxisme ( knarsen en klemmen).

Het effect van deze Injectable-behandeling is snel maar niet direct zichtbaar. Binnen 2 tot 6 dagen wordt uw huid al gladder en na 2 weken is het optimale resultaat van deze Injactable-behandeling behaald. Dit resultaat houdt, afhankelijk van de soort rimpel maar ook uw huid, leeftijd en leefwijze, ongeveer 3 tot 5 maanden aan. Daarna breekt het lichaam de ingespoten Injectable zelf weer af. Naar wens kunt u de behandeling zo vaak herhalen als u wilt.

In eerste instantie zou het misschien wat vreemd over kunnen komen dat een tandarts dit uitvoert, maar gezien dit product via een injectietechniek wordt toegepast en tandartsen erg ervaren zijn met het geven van injecties in en rond de mond is het een logische stap om deze behandeling ook aan te bieden als men denkt aan de esthetiek rond de mond.