Huidverjonging en rimpelbehandeling

Huidverjonging en rimpelbehandeling

Er goed uitzien geeft ons een goed gevoel. Veel mensen twijfelen wel eens om iets te laten doen maar zijn vaak bang voor een onnatuurlijk resultaat door bepaalde voorbeelden uit Hollywood. Het betreft hier bijna altijd een te ver doorgedreven plastische chirurgie, waarvan het resultaat moeilijk omkeerbaar is. Plastische chirurgie op zich is goed voor het verwijderen van overtollig huidweefsel en het is aan de arts om te voorkomen dat dit te ver doorgedreven wordt door vaak onrealistische verwachtingen. Het merendeel van ons verouderingsproces ontstaat echter doordat de huid zijn stevigheid verliest, verlies van vetvolume in ons gezicht of het ontstaan van diepere plooien door het veelvuldig gebruik van spiertjes in ons gelaat. Om deze zaken te verbeteren kunnen we gebruik maken van Fillers, respectievelijk locale spierverslappers. Het voordeel van deze middelen is dat ze zorgen voor een natuurlijk resultaat, zeg maar een touch up van het gelaat waardoor men er jonger uitziet, minder vermoeid of boos kijkt en de huid kwalitatief verbeterd wordt. Gezien de resultaten een tijdelijke duur kennen, kan men de resultaten steeds aanpassen in overeenstemming met de wensen. Daarnaast voorkomt men in veel gevallen een duurdere en meer ingrijpende plastisch chirurgische behandeling.  Bij het herhaaldelijk toepassen van de behandelingen zal de duur van de resultaten langer worden. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende produkten en hun werking.

BEHANDELING met lokale spierverslappers

In de bovenzijde van ons gelaat zitten veel spiertjes die vastzitten of vlak onder de huid liggen. Zij vormen de mimische spieren. Door samentrekking van deze spiertjes ontstaan dynamische rimpeltjes die in eerste instantie alleen zichtbaar worden bij het gebruik van deze spiertjes maar in de loop van de jaren statische rimpels veroorzaken. Lokale spierverslappers zitten in een injectievloeistof die we kunnen injecteren in deze gebieden en die lokaal de spieractiviteit vermindert. Gezien deze werking is het middel zeer geschikt om de rimpel tussen de wenkbrauwen te behandelen (de fronsrimpel), de rimpels naast het oog, de zgn. kraaienpootjes en de horizontale rimpels op het voorhoofd.

In Nederland zijn er verschillende merken op de markt gebracht. In onze praktijk is gekozen voor het gebruik van een merk, die geregisteerd is in Nederland en goedgekeurd is voor de behandeling van rimpels in het gelaat. Statische rimpels, zoals door het slapper worden van de huid of ten gevolge van zonbeschadiging kunnen niet met deze middelen alleen behandeld worden en zullen we behandelen met een Filler.

De spierverslapper wordt gemaakt van een toxine welke  afkomstig is van de bacterie. Dit toxine zorgt voor de blokkering van de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier. Hierdoor ontvangt de spier geen signaal meer om samen te knijpen en daarmee wordt voorkomen dat de huid gaat vouwen waardoor er een rimpel ontstaat. De spier wordt in de loop van de behandelingen ook minder sterk en zal daardoor ook minder aanwezig en zichtbaar zijn. Door de gebruikte techniek en hoeveelheid heeft de behandeling alleen een lokaal effect en dus geen effect op de rest van het lichaam. Bij deze behandeling is geen verdoving nodig. Na de behandeling heeft het frequent gebruiken van de ingespoten spieren op de eerste dag een gunstig effect op het resultaat.

Het effect van deze behandeling is niet direct zichtbaar maar meestal pas na 3 tot 5 dagen. In twee weken tijd zullen de spieren verder ontspannen en zullen de rimpels veroorzaakt door deze spieren verminderen en vervagen. Hierdoor krijgt het gelaat ook een zachtere uitdrukking en een minder streng uiterlijk. Door de gebruikte techniek zal de rest van de normale gelaatsuitdrukkingen niet aangetast worden.

Dit middel wordt al vele jaren veilig toegediend in de geneeskunde, maar er kunnen zich altijd wat complicaties voordoen. Soms ziet men na de behandeling een kleine bloeduitstorting ontstaan en in zeer zeldzame gevallen kan een ooglid tijdelijk wat gaan hangen. Dit middel wordt al vele jaren in de KNO, Oogheelkunde en Neurologie zonder problemen gebruikt. Patienten die aan spierziekte lijden of zwanger zijn dienen de behandeling te vermijden.

Het effect  wordt zichtbaar na enkele dagen en is optimaal na 2 weken. De duur van het resultaat is per persoon en plaats verschillend en kan liggen tussen de 3 en 6 maanden. Men kan de behandeling herhalen en na herhaalde toediening ziet men dat de behandelingsfrequentie afneemt en het effect langer aanwezig blijft.

Spierverslapper bij klemmen / knarsen / Bruxisme en hoofdpijnen

Hoofdpijn, pijn in de kaakgewrichten en sommige evenwichtsstoornissen kunnen ontstaan door pijn en spanning in de spieren. Vaak behandelen we dit met een splint en fysiotherapie. Meestal geeft dit enig effect, maar gezien het hier om symptoombestrijding gaat zien we vaak dat het te weinig of onvoldoende effect oplevert. Vaak blijft de spanning in de spieren nog hoog en worden onbewuste gewoonten van het aanspannen van de spieren niet doorbroken. Bij het ontspannen van de spieren en het doorbreken van de gewoonte kan een spierverslapper  een rol spelen.  We gebruiken een spierverslapper die lokaal inwerkt en kan na het toedienen ervan op de zogenaamde triggerpoint helpen bij het ontspannen van de spieren en het doorbreken van een gewoonte. Met name mensen die hoofdpijn hebben door spierspanning door knarsen, klemmen of fronsen kunnen er baat bij hebben. Net zoals de gebruikelijke splint en de fysiotherapie die normaal ingesteld worden bij dergelijke problemen zal niet iedereen er baat bij hebben. In tegenstelling tot de behandeling van rimpels zal het effect van de  pas later werkzaam zijn en een optimaal effect wordt in sommige gevallen pas na 2 maanden gezien.

Filler-Produkten

Introductie
Graag biedt onze tandartsenpraktijk behandelingen aan met fillers. De behandelingen binnen onze praktijk worden uitgevoerd door T. Horneman. Tandartsen hebben veel ervaring met injectietechnieken waardoor dit een logische stap is om dergelijke behandelingen via injectie-technieken rond de mond en in het aangezicht aan te bieden.

Wat is een filler?
De fillers zijn op basis van onderzoeken gevormd uit een ongevaarlijke NASHA-gel met een niet dierlijk hyaluronzuur-gel. Het voordeel van de filler die we gebruiken ten opzichte van andere niet permamente Skinboosters is dat zij erin geslaagd zijn het natuurlijke Hyaluronzuur te stabiliseren met slechts een klein percentage  chemische cross-linking waardoor er minder negatieve reacties te verwachten zijn en betere resultaten en dat het meer op het natuurlijke Hyaluronzuur lijkt.

Als we verouderen verliest ons gezicht volume. Dit leidt tot plooien, vouwen en deuken in ons gezicht en het uitzakken van ons gelaat.  Dit komt grotendeels door verlies van vet in ons gezicht, vermindering van de weefsels en elasticiteit, zwaartekracht en progressieve botresorptie.

Van deze filler zijn er verschillende produkten om deze zaken weer aan te vullen.  In het algemeen versterkt het de huid door hydratatie van het systeem, het stimuleert de aanmaak van collageen en herstelt jeugdig volume door het ondersteunen van de huidstructuur om  tekenen van veroudering te vertragen en de productie van een gezonde, stralende huid te stimuleren. Een jeugdige huid is rijk aan hyaluronzuur (HA): een stof die water bindt, de huid hydrateert  en zo belangrijke zachtheid en volheid bevordert. Echter, naarmate we ouder worden, wordt onze HA geleidelijk minder efficiënt en leidt tot verlies van natuurlijke elasticiteit. Het hyaluronzuur in de filler wordt geproduceerd door een uniek en gepatenteerd proces met minimale chemische interferentie. Het hyaluronzuurgel in de filler lijkt sterk op onze eigen HA, hetgeen betekent dat het risico van ontstekingsreacties tot een minimum beperkt wordt en de behandeling resultaten  langduriger zijn. Meer dan 10 miljoen behandelingen wereldwijd bewijzen veiligheid en kwaliteit van het product.

Productlijn:
Van de filler bestaan verschillende productlijnen zodat we verschillende problemen kunnen aanpakken:

  1. Filler met lichte consistentie: deze produkten zijn met name bedoeld voor het hydrateren van de huid, het terug geven van de elasticiteit en worden ook wel skin boosters genoemd.
  2. Filler met normale consistentie: dit produkt wordt met name voor de oppervlakkige rimpels gebruikt en zorgt ook voor verbetering van de hydratatie en elasticiteit.
  3. Fillers met dikkere consistentie: Dit produkt wordt met name  gebruikt voor diepe rimpels en vouwen en minimale accentuatie van de gezichtscontouren.
  4. Fillers met zeer dikke consistentie: dit produkt wordt met name gebruikt voor contourering van de jukbeenderen en kin.

Wat kun je laten behandelen?
–          Fronsrimpels
–          Zorgrimpels
–          Kraaienpootjes
–          Vermoeide ogen
–          Neus
–          Volume geven aan wangen
–          Neus-lippenplooi
–          Mimiek-rimpels
–          Lipcontour
–          Lachrimpels
–          Afhangende mondhoeken
–          Lipvergroting
–         Volume geven aan kin

Nieuw: Fillers voor lippen

Nieuw: Fillers voor lippen. Onweerstaanbaar zacht.
Natuurlijk onweerstaanbaar

Introductie:
Wilt u vollere lippen of lippen die heerlijk zacht aanvoelen? Dan zijn de lipbehandelingen met deze filler ideaal.

Onweerstaanbaar zachte lippen zijn niet uitsluitend weggelegd voor jonge mensen of mensen met goede genen.
Dit is iets voor iedereen.

Over de Filler-lipbehandelingen
De innovatieve nieuwe lipproducten zijn zo samengesteld dat ze de jeugdigheid van uw lippen herstellen en ze weer heerlijk glad laten aanvoelen voor een perfecte zachtheid en subtiel volume. Ze geven uw lippen een herstellende boost en laten u weer helemaal stralen.

Natuurlijk onweerstaanbaar. Onweerstaanbaar zacht.
Met een lipbehandeling wordt een subtiele lipvergroting gerealiseerd en voelen de lippen zachter en gladder aan, doordat de natuurlijke hydrobalans van de lippen wordt hersteld. En dat alles in één simpele verjongingsbehandeling.

Zelfs een kleine verandering kan een groot verschil maken.

Over de nieuwe lipproducten

Algemene informatie
De nieuwe innovatieve producten zorgen voor een subtiele maar zichtbare verbetering en bovenal een natuurlijk resultaat. Of de focus nu ligt op subtiele lipvergroting of op zachtere en gladdere lippen, een natuurlijk eindresultaat staat steeds voorop.

De meeste filler-producten zijn bijzonder flexibel en kunnen op verschillende delen van het gezicht worden toegepast, maar de nieuwe filler-lipproducten zijn specifiek aangepast aan het gevoelige weefsel van de lippen.

Productinformatie
De twee nieuwe producten voor lippen – Filler Lip Volume en Filler Lip Refresh – integreren perfect in het gevoelige weefsel van de lippen en gaan een snelle afbraak van het product tegen.

Filler LIP VOLUME™
Dit is het nieuwste product in de filler-productlijn. Deze filler voor Lip Volume zorgt voor meer volume in de body van de lip en in de contouren van de liprand. Het product is geschikt voor vrouwen of mannen die graag natuurlijke lippen willen, maar met zichtbaar meer volume.

Filler LIP REFRESH™
Dit nieuwe product in de skinbooster-productlijn is speciaal ontwikkeld voor de lippen. Het herstelt de hydrobalans en verjongt de lippen. Lip Refresh zorgt voor een jongere look, geeft de lippen meer glans en zachtheid en mooiere contouren zonder grote veranderingen in het volume. Dit product is geschikt voor vrouwen en mannen die niet specifiek op zoek zijn naar aantoonbaar meer volume en die zonder Lip Refresh geen lipbehandeling zouden overwegen. Wilt u gezonde lippen die er direct jeugdiger uitzien? Dan is dit product ideaal voor u.

Prijzen Behandeling Met Deze Verschillende  Produkten (incl. btw):
– Consult: € 21,00 ( indien geen patiënt van Horneman Tandartspraktijk)

Spierverslapper:
– 1 regio = € 200,-
– 2 regio’s = € 280,-
– 3 regio’s = € 370,-

Regio’s:
– fronsrimpels
– voorhoofdsrimpels
– kraaienpootjes (beiderzijds)

Filler produkten:
– Filler lichte consistentie of 0,5 ml € 320,-.
– Filler voor de lippen en normale consistentie 1,0 ml € 495,-.
– Filler stevigere consistentie 0,5 ml € 345,-.
– Filler stevigere consistentie 1,0 ml € 570,-.