Invisalign beugel

De Invisalign Beugel:

Steeds meer mensen kiezen voor een orthodontiebehandeling met Invisalign in plaats van met een traditionele vaste beugel. Bij Invisalign draag je een vrijwel doorzichtige plastic hoesjes over je tanden. Iedere 14 dagen krijg je een nieuw hoesje. Het nieuwe hoesje is steeds net iets anders van vorm waardoor je tanden en kiezen de goede kant op schuiven. Het is belangrijk dat de medewerking heel goed is: de hoesjes moeten echt 22 uur per 24 uur worden gedragen. Een behandeling met Invisalign geeft minder irritatie aan wangen en lippen en het is nauwelijks zichtbaar dat je een beugel draagt. Vooral bij volwassenen is het daarom erg populair.

De behandeling is kostbaarder dan een normale vaste beugel behandeling. Voordat een beugel kan worden geplaatst zijn altijd eerst een consult (Code F121) en een uitgebreid onderzoek (begroting krijgt u mee naar aanleiding van het eerste onderzoek) nodig.  Een beugel van Invisalign kost bij aanvang veel meer dan de vaste beugel. Dit zit in het feit dat er meer techniekkosten gemaakt worden gezien de hoesjes via innovatieve manier op maat gemaakt worden. Ook zitten deze kosten in het feit dat er vooraf een digitaalplan gemaakt wordt die we met u kunnen bespreken zodat we op voorhand weten waar we naar toe willen werken. Voor kleinere correcties zijn er tegen een lager tarief ook andere mogelijkheden maar hierbij vervalt weer de garantie-periode die Invisalign geeft en hebben we minder mogelijkheden in een latere fase aanpassingen te doen mochten we toch nog niet helemaal tevreden zijn.

Tijdens een eerste consult wordt er samen met u gekeken naar de mogelijkheden. In een tweede afspraak wordt vervolgens een onderzoek gedaan door middel van röntgenfoto’s, kleurenfoto’s en afdrukken. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan gemaakt. Indien u daarna aangeeft dat u ermee verder wil zullen er foto’s gemaakt worden en een afdrukken en zal er in het geval van Invisalign een digitaal plan gemaakt worden ( let op dat indien u na dit digitale plan ervan afziet dat er een cancellation fee geldt gezien al het werk dat er al is uitgevoerd ± €305). Nadat we het plan besproken hebben en u goedkeuring aangegeven hebt zullen vervolgens de hoesjes op maat gemaakt worden. In de eerste behandeling zullen we waar nodig met wit vulmateriaal ( zodat het niet zichtbaar is) waar nodig kleine bolletjes aanbrengen om de verplaatsingen van de tanden in goede richtingen aan te brengen en zal de eerste aligner worden aangebracht en aan u instructies worden gegeven hoe u deze moet gebruiken. Wilt u een goed eindresultaat bereiken dan is het erg belangrijk dat u zich aan de voorgeschreven uren van 22 uur per dag houdt.

Daarna volgen de maandelijkse controles. Hierbij wordt er gekeken of de aligners goed passen en de bolletjes nog aanwezig zijn. Waar nodig zal er mogelijk nog ruimte gemaakt worden door strippen zodat tandverplaatsing mogelijk blijft. Bij het beëindigen van de behandeling zijn spalken en een nachtbeugel nodig. De duur van de behandeling hangt af van de afwijking en uiteraard van de medewerking (trouwheid in dragen en nakomen van afspraken).

Wilt u meer informatie over deze beugel en bekijken of het misschien ook een oplossing is voor u, klik dan op de volgende link:

INVISALIGN